VISSERIJ VERDUURZAAMT

Visserij Verduurzaamt werd in de Belgische visserijsector in het leven geroepen om de inspanningen van de Belgische rederijen ter zeevisserij inzake duurzaamheid te erkennen. De Visserij Verduurzaamt-erkenning, die sinds juni 2018 zichtbaar is op de veilklok in Belgische veilingen, toont aan van elke partij vis of er een minimale duurzaamheidsgrens is gehaald en of de visser bezig is met een traject om het nog beter te doen. De erkenning is gebaseerd op een objectieve en wetenschappelijk onderbouwde tool die de verduurzaming van visserijactiviteiten kan meten en zichtbaar maken. Daarnaast beoogt Visserij Verduurzaamt om het bestaande erkenningssysteem eveneens verder in de keten tot bij de consument te kunnen gebruiken.

U bent viskleinhandelaar en wil graag meer informatie over de certificeringsvoorwaarden om met uw viswinkel of markthandel tot het Visserij Verduurzaamt-project toe te treden?

Neem dan vandaag nog concact op met Visgro, die promotor is van dit project. 

info@visgro.be of 0475 95 54 63.

U bent visgroothandelaar en wil graag meer informatie over de certificeringsvoorwaarden om met uw viswerkend bedrijf tot het Visserij Verduurzaamt-project toe te treden?

Neem dan vandaag nog concact op met Visgro, die promotor is van dit project. 

info@visgro.be of 0475 95 54 63.

Aanvraag certificering